به گزارش قدس آنلاین، این گزارش تا امسال همواره به وضعیت آزادی بیان و زندان های کشورهای مختلف بیش از هر چیز دیگری توجه میکرد، اما این بار این رهبران افراط گرا هستند که در کانون توجه این نهاد قرار گرفتهاند. عفو بینالملل این رهبران را که از شعارهای تفرقهآمیز استفاده میکنند، بزرگترین خطری میخواند که جهان در معرض تهدید آنان است؛ در گزارش سالانه سازمان عفو بینالملل به طور مشخص از دونالد ترامپ، رجب طیب اردوغان، رودریگو دوترته و ویکتور اوربان، رؤسای جمهوری امریکا، ترکیه، فیلیپین و مجارستان بهعنوان سیاستمدارانی یاد شده است که با ایجاد شکاف در جوامع خود، برای امنیت جهان خطرساز هستند.
به گزارش سایت شبکه خبری بیبی سی، سازمان عفو بینالملل، ترامپ را نماینده سیاستی «خشمگینانه و تفرقه انگیز» معرفی کرده و از رؤسای جمهور ترکیه، مجارستان و فیلیپین هم بهعنوان افرادی که از «زبان ترس، تقصیر و شکاف» استفاده میکنند، یاد کرده است. به عقیده این سازمان بینالمللی، شعارهای تفرقه افکنانهای که این رهبران برای مقصر شناختن دیگران، ایجاد نفرت و ترس در سال ۲۰۱۶ به زبان آورده اند از دهه ۱۹۳۰، دوره آدولف هیتلر (رهبر آلمان نازی) تاکنون سابقه نداشته است. عفو بینالملل در گزارش سالانه خود به مسأله پناهجویان نیز پرداخته و با بیان این مطلب که در اروپا و امریکا سخنان آمیخته با نفرت درباره پناهجویان رواج یافته، تأکید کرده است، این مسأله باعث میشود حمله به مردم براساس نژاد، جنسیت، ملیت و مذهب افزایش یابد. این سازمان بینالمللی همچنین از بهرهبرداری سیاسی دولتها از مسأله پناهجویان بشدت انتقاد کرده و «سالیل شتی»، دبیرکل عفو بینالملل در بیانیهای گفته است: «به جای جنگیدن برای حقوق مردم، خیلی از رهبران دستور کاری فاقد احساسات انساندوستانه را برای مصلحت سیاسی خود به کار گرفتهاند. حد و حدود آنچه پذیرفتنی است تغییر کرده؛سیاستمداران بیشرمانه و فعالانه همه نوع شعارهای نفرتآمیز و سیاستهای متکی بر هویت را به کار میگیرند: زن ستیزی، نژادپرستی....»
وی هشدار داد: سیاستهای هویتی آنها [ترامپ، اردوغان، دوترته و اوربان] به تضییع جهانی حقوق بشر منجر میشود و قدرت پاسخدهی هماهنگ را به فجایعی که در سطح گسترده انجام میگیرد کاهش میدهد.سازمان عفو بینالملل در گزارش خود به طور ویژه به دستور اجرایی ماه گذشته ترامپ درمورد ممنوعیت ورود پناهجویان و مهاجران از هفت کشور عمدتاً مسلمان به امریکا اشاره کرده و نوشته است، ترامپ «شعارهای آمیخته به نفرت همراه با بیگانه هراسی پیش از انتخابات» را با امضای این دستور محقق کرد.
دستور مهاجرتی جدید ترامپ
اگرچه عمر دستور اجرایی مهاجرتی ترامپ درباره ممنوعیت ورود مسلمانان 7 کشور عمدتاً مسلمان به امریکا بسیار کوتاه بود و یک قاضی فدرال آن را به دلیل مغایر بودن با قانون اساسی کشورش متوقف کرد اما ترامپ درصدد صدور فرمان مهاجرتی جدیدی است،اما جدا از ممنوعیت ورود شهروندان این هفت کشور، ترامپ درصدد است، قوانینی سختگیرانه ترنیز در قبال مهاجران غیر قانونی حاضر در این کشور تصویب کند. مهاجرانی که ترامپ معتقد است 11 میلیون نفر هستند، اما نهادهای غیر دولتی امریکا شمار این مهاجران را بسیار کمتر از آنچه که رئیس جمهوری امریکا میگوید، برآورد میکنند. قوانینی که ترامپ در حال تدوین آنها برای مهاجران غیر قانونی است، هنوز اعلام نشده است، اما برخی منابع به طور جسته و گریخته بخشهایی از آنها را منتشر کردهاند. بر مبنای اطلاعات فاش شده، تمامی ادارههای مهاجرت در سراسر امریکا میتوانند مهاجران ثبتنشده و بدون مدرک را اخراج کنند. همچنین اگر یک مهاجر فاقد مدارک اقامتی مرتکب خلاف رانندگی هم شود با خطر اخراج روبه رو است چه برسد به «اعمال خلاف توأم با خشونت» و «لطمه زدن به اقتصاد ملی.»
جان کلی، وزیر امنیت داخلی امریکا درباره فرمان جدید مهاجرتی ترامپ که البته هنوز رسماً اعلام نشده، گفته است: «افزایش مهاجرت غیر قانونی در مرزهای جنوبی، سازمانها و ادارات فدرال را مستأصل و امنیت ملی امریکا را بشدت آسیبپذیر کرده است.» کلی همچنین گفته است: این وزارتخانه ساخت دیوار در مرز مکزیک را بسرعت آغاز خواهد کرد. یکی دیگر از مفاد فرمان مهاجرتی جدید ترامپ استخدام ۱۵ هزار نیروی جدید برای ادارههای مهاجرت در دو بخش گمرک و حفاظت مرزی است که این افراد میتوانند بدون شنیدن پاسخ مهاجران مظنون، آنها را اخراج کنند. در حالی که هنوز دستور مهاجرتی جدید ترامپ وارد فاز اجرایی نشده است، دموکراتها و نهادهای حقوق بشری مخالفت خود را با آن اعلام و دولت را به «اخراج گروهی و کور» مهاجران متهم کردهاند، اما وزیر امنیت داخلی امریکا از دولت دفاع کرده و گفته است: این قانون فقط شامل آن دسته از مهاجران غیرقانونی میشود که مرتکب خلاف شده باشند.
برخی رسانههای امریکایی نیز به نقل از مقامهای دولت که نام شان فاش نشده، گزارش دادند، هدف از دستور تازه، اخراجهای جمعی و انبوه نیست. واشنگتن پست به نقل از یک مقام دولت نوشت: ما خدمه، وقت و منابع لازم برای وارد شدن به محلات و جمع کردن مردم و سوار اتوبوس کردن افراد را نداریم. این دستورالعملها، قوانین مهاجرت امریکا را تغییر نمیدهند اما براساس آنها، اجرای قوانین موجود، به گونهای سختگیرانهتر دنبال خواهد شد.
منبع: روزنامه ایران
۵ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۵:۴۵
کد خبر: 506838
سازمان عفو بینالملل دیروز همچون هر سال گزارش سالانه خود را درباره 159 کشور جهان منتشر کرد،اما این گزارش یک تفاوت بزرگ با همه گزارش هایی که تاکنون این نهاد بینالمللی منتشر کرده است، دارد.
نظر شما